nybörjartips smörgåstårta
Alla är ju inte proffs i början, så här är recept så att ni kan öva.
NYBÖRJARTÅRTA
8 skivor längdskuret formbröd
8 skivor kavring
rumstempererat smör
Till fyllningen:
200 gr mjukost
300 gr bakad leverpastej
1 tub kaviar eller kavvagott
(kaviar blandat med majonäs)
Till garneringen,
krabbsallad:
2 dl majonnäs
2-3 msk chilisås
1 msk konjak
1 finhackad selleristjälk
½ finhackad röd paprika
1 burk krabba
Gör så här:
Lägg 4 skivor kavring som botten. Bred mjukost ovanpå.
Lägg 4 vita brödskivor över och bred ut leverpastejen.
Över nästa mörka skivor breds kaviaren. Överst placeras
vita brödskivor, varefter tårtan kläs med krabbsallad.
(Blanda alla ingredienserna väl) Garnera efter egen
fantasi. Går utmärkt att bereda dagen innan serveringen.
Låt gärna tårtan stå i kylen några timmar innan du
garnerar den så blir den extra saftig.
LYCKA TILL
Som ni ser ger övning färdighet
Trevlig helg
/Bryggare Per
Kommentarer
Postat av: Therese
Hmm, min mammas recept är bättre! :-)
Ha det bra!
Trackback